Rome strand

Een vakantie in Rome is prima te combineren met een dagje, of een paar dagen, naar het strand. Hoewel de kust bij Rome niet als supermooi bekend staat en vaak ‘Zandvoortse’ drukte kent, kun je er toch heerlijk zwemmen en zonnen. Bovendien zijn er best een paar mooie, zij het minder bekende, plekje aan de kust te vinden!

Sperlonga en Gaeta

Zie je die mensenmassa’s toch niet helemaal zitten, dan zijn de stukken strand bij de pittoreske kustplaatsjes Sperlonga en Gaeta precies waar je zijn moet! Sperlonga is een bovenop de rotsen gelegen historische stad. Beide steden hebben nieuwere wijken bij het strand. Je vindt er winkeltjes, café’s en restaurants.

Ostia

Ostia is populair onder de Romeinen en het kan er dan ook flink druk zijn! Maar er zijn wel indrukwekkende opgravingen uit de Romeinse tijd bij de oude haven; Ostia Antica.

Ponza

Wat erg leuk is om naar het voor de kust gelegen vulkanische eilandje Ponza te varen. Dit kan vanuit Formia en Gaeta. De kustlijn van het eiland ligt vol met vulkanisch zand en gesteente en het eiland wordt omringd door prachtig azuurblauw water waar je mooie duik- en snorkeltochten kunt maken. Er komen maar weinig buitenlandse toeristen naar Ponza; de weinige mensen die je er tegenkomt zijn vooral Italianen.
Combineer een vakantie in Rome met een strandvakantie

Aan de kust heb je, net als in Rome, voldoende aanbod van hotels. Maar je kunt natuurlijk ook op een camping gaan staan of een vakantiehuisje huren. Het is dus prima mogelijke om óf een strandvakantie te combineren met een bezoek aan de Eeuwige Stad, Rome, óf je doet het andersom! Je geniet van een indrukwekkende vakantie vol cultuur en historie in de Italiaanse hoofdstad en maakt tussendoor een uitstap naar de kust! Wat je ook kiest, het is een rit van ongeveer twee uur van Rome naar Rome strand, of andersom en dat is in beide gevallen de moeite waard!