Weekendje Rome

Rome is de perfecte combinatie van modern comfort en eeuwenoude chique, een perfecte stad voor een weekendje weg! De Italiaanse hoofdstad barst van de bezienswaardigheden, de een nog mooier dan de andere. Tijdens je weekend Rome zal je waarschijnlijk ontzettend veel lopen; langs statige pleinen met fraaie fonteinen, eeuwenoude straatjes en bezienswaardigheden, fraaie paleizen en kerken, boeiende musea én natuurlijk om even lekker te shoppen! Gelukkig zijn de meeste bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar.

Genoeg te zien tijdens een weekendje Rome

Als je maar voor een weekendje naar Rome gaat, moet je wel een keuze maken uit de talloze bezienswaardigheden. Onze tip is dan ook om van te voren te kiezen wat je graag wilt zien en de benodigde kaartjes ook al online te bestellen. Veel bezienswaardigheden, zoals het Colosseum of Sint Pietersbasiliek en de Sixtijnse Kapel zijn zó populair dat je anders heel lang in de rij moet staan voor je kaartje!

Rome is eigenlijk één groot openlucht museum. Veel toeristische hoogtepunten stammen nog uit de Romeinse tijd en veel hebben te maken met het Christendom. Zo herinnert het imposante Colosseum aan de Romeinse hoogtijdagen en het gruwelijke entertainment waar de keizer van hield. Ook in het Forum Romanum wordt je in de tijd teruggeworpen en volg je de voetsporen van oude Romeinse keizers. En wat dacht je van alle kunstschatten in Vaticaanstad, met de beroemde kleurrijke schilderingen van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel? Maak een paar mooie vakantiefoto’s van jezelf op de Spaanse Trappen en natuurlijk gooi je een muntje in de Trevi Fontein!
Kortom, Rome is een fantastische stad met prachtige decors waar je ogen tekort komt. Tussendoor kun je genieten van het zonnetje in het fraaie park van Villa Borghese of van een heerlijke Italiaanse maaltijd op één van de gezellige piazza’s op een terrasje. Ook al zeggen de inwoners zelf dat hun stad van ‘la dolce farniente’ is, de ‘stad van het heerlijk nietsdoen’, voor jou als toerist tijdens een weekendje Rome gaat die vlieger dus niet op!