Auto huren Rome

Het verkeer in Rome kan nogal chaotisch overkomen, dat is het gewoon eigenlijk ook, en de Romeinen kunnen behoorlijk in ‘opgewonden standjes’ zijn en hebben natuurlijk altijd gelijk! Wat dat betreft kun je misschien beter gebruik maken van het uitstekend geregelde openbaar vervoer. Toch kan het ook handig zijn om een auto bij de hand te hebben, voor de bezienswaardigheden die wat verder weg liggen of om de omgeving van Rome te verkennen. Of misschien om een dagje naar het strand te rijden!

Autoverhuurder op het vliegveld

Wil je meteen vanaf het vliegveld een huurauto tot je beschikking hebben, dan is het het handigste om deze vooraf te reserveren. Dan staat de auto klaar als je in Rome bent geland en kun je zó naar je hotel of ander onderkomen rijden!

Maar ook in Rome zelf kun je een auto huren en vaak is dat wat goedkoper dan als je op het vliegveld een auto huurt. Via de vergelijkingssites op internet kun je snel zien wat de goedkoopste optie is. Ook in de stad zelf is het slim om van te voren te reserveren.
Auto huren in Rome

Hieronder nog een aantal tips voor als je in Rome een auto huurt:

Verkeersregels

De verkeersregels in Rome zijn in grote lijnen hetzelfde als in Nederland, alleen hanteren de Romeinen soms hun eigen, ter plekke bedachte regels, wees daarop bedacht. Verder is het in de “zona traffico limitato” verboden in te rijden. Dit is om verkeersdrukte en luchtvervuiling te verminderen. Dit is ook het geval in het historische centrum van Rome. Soms geldt de beperking alleen tijdens bepaalde uren, dit wordt aangegeven met een klein wit bordje. Let daar goed op, want als je toch inrijdt waar dat niet mag, riskeer je een fikse boete!

Verlichting van de auto

Veel autoverhuurbedrijven controleren bij inlevering van een auto alleen op uiterlijke schade. Controleer daarom altijd even de verlichting als je een auto huurt

Verzekerd schadebedrag

Vaak is het verzekerd schadebedrag niet hoog genoeg. Je kunt dan eventueel extra bijverzekeren.