Fietsen Rome

Als je aan Rome denkt, denk je waarschijnlijk aan druk en chaotisch verkeer en de fiets is dan niet het eerst vervoermiddel dat je zou pakken. Toch kun je Rome prima per fiets verkennen. Normaal gesproken zou je veel moeten lopen om de diverse bezienswaardigheden te kunnen gaan bekijken; met de fiets ben je er veel sneller! Zo hoef je niets te missen van al die prachtige monumenten en kunstschatten die Rome rijk is.

Bikesharing

Als je in de Italiaanse hoofdstad op de pedalen wilt, kun je bijna overal aan een fiets komen. Rome heeft namelijk een handig systeem; bikesharing. Bikesharing heeft 27 locaties verspreid over de stad waar je een fiets kunt lenen en terugbrengen. Ideaal!

Je moet je daarvoor wel eerst inschrijven bij ATAC, dit kan onder meer bij station Termini en op Piazza di Spagna. Je betaalt dan € 10,- en ontvangt een pasje waarmee je op een van de ophaalplekken een fiets kunt pakken. Om de fiets te huren betaal je € 0,50 per half uur.

Meer informatie? Kijk op www.bikesharing.roma.it .

Fietstours

Op je eigen houtje een fiets huren, geeft natuurlijk enorm veel vrijheid en het brengt je op plaatsen waar je anders misschien niet zou komen. Toch kan het ook erg prettig zijn om een onbekende stad onder begeleiding te verkennen. In Rome is het mogelijk om onder begeleiding van een Nederlandstalige gids een fietstour door Rome te maken. Deze gids weet overal heel goed de weg, hij of zij weet precies welke bezienswaardigheden je absoluut niet mag missen, ook de minder bekende, en bovendien weet hij of zij er ook heel veel over te vertellen. Zo verken je op een heel andere, veel toegankelijkere, manier de prachtige stad Rome!
Er zijn verschillende soorten tours beschikbaar, zoals een tour langs de belangrijkste bezienswaardigheden of een tour in de omgeving waarbij je hooggelegen locaties aandoet om van het schitterende uitzicht te genieten.

In Rome zijn een paar aanbieders van dit soort tours; o.a. Baja Bikes en Fietseninrome.nl.