Hotels Rome

Rome is een fantastische stad, zowel voor een weekendje als voor een langere vakantie. De Italiaanse hoofdstad wordt ook wel de ‘eeuwige stad’ genoemd en met die titel kunnen wij ons helemaal vinden! Eeuwenoude monumenten die je terugvoeren naar de Romeinse tijd en prachtige kunstschatten en musea.

Een goede accommodatie is natuurlijk de basis voor een geslaagde vakantie en gelukkig heb je in Rome dan ook voldoende keuze als het op hotels aankomt. Van luxe vijfsterren hotels tot kleine, knusse familiehotels, het kan allemaal. Maar uiteraard is ook de locatie van je hotel erg belangrijk. In het historische centrum bijvoorbeeld, ben je lekker dicht bij alle belangrijke bezienswaardigheden, maar de prijzen voor een kamer zijn hier wel een stuk hoger dan in een wijk buiten het centrum. Hieronder bespreken we een beknopte omschrijving met de voor- en nadelen van de verschillende delen van Rome voor wat betreft het boeken van een hotelkamer.

Oud Rome

Veel historische monumenten, zoals het Colosseum, maken van Oud Rome een fantastische plek. Hotels zijn er niet zo heel veel en zijn, zoals we al noemden, duurder, maar bieden wel een mooi uitzicht op de stad!

Het historische centrum van Rome (Centro Storico)

Het historische centrum van Rome grenst aan Oud Rome en is ook een goede locatie om te overnachten. Je kunt er lekker wandelen, op een terrasje zitten, winkelen en flaneren over de fraaie pleinen. Je vindt er ook het Pantheon. Er zijn in dit gedeelte een aantal mooie, luxe hotels.

Travestere

Wil je je tijdens de nachtelijke uurtjes je lekker uitleven? Dan is Travestere een ideale plek voor een hotel. Het is dé uitgaanswijk van Rome en als je tot in de vroege uurtjes doorgefeest hebt, is het wel zo handig om direct je bed in te kunnen rollen!
Vaticaanstad

In Vaticaanstad zelf zijn er geen hotels, maar eromheen wel. En deze zijn een stuk goedkoper dan in het centrum van Rome.

Termini Station

De omgeving van het centraal station van Rome, Termini, is ook erg populair voor het boeken van een hotelkamer. Het ligt op loopafstand van Oud Rome en je kunt er op de metro, tram of bus stappen en bent in korte tijd in andere delen van de stad. Je vindt hier hotels in alle prijsklassen, maar de algemene prijs is lager dan in het centrum.

Budgetprijzen: Noord en Zuid Rome

Wil je het liefst een zo goedkoop mogelijk hotel dat toch goed is? Dan kun je het best in Noord of Zuid Rome een kamer boeken. Ook hiervandaan kun je met het uitstekend geregelde openbaar vervoer voor weinig geld in alle delen van Rome komen. Overigens zijn er ook een aantal toeristische hoogtepunten in deze wijken. Zo vind je Villa Borghese met het bijbehorende park in Noord Rome en in Zuid Rome kun je de fraaie Don Giovanni basiliek bekijken.