Vliegtickets Rome

Vliegen is de snelste manier om in Rome te komen en, zeker als je voor een korte citrytrip naar de Eeuwige Stad wilt, is het ook de makkelijkste. Een directe vlucht vanaf Schiphol duurt ongeveer 2,5 uur naar de Italiaanse hoofdstad, vol prachtige bezienswaardigheden!

Verschillende vliegroutes en prijzen

Er zijn diverse vliegroutes mogelijk. Zo kun je kiezen uit verschillende luchthavens in Nederland, België en Duitsland en in Rome zelf zijn er twee luchthavens. De reis kan eventueel verlopen met een tussenstop op een ander vliegveld in bijvoorbeeld Frankrijk.
Daarnaast heb je de keuze uit een aantal aanbieders en als je goed oplet en het een beetje handig regelt, kun je profiteren van een interessante aanbieding! Retourtickets Rome kosten meestal tussen de 150 en 300 euro. Wij raden echter aan om, zeker als je echt een stedentrip naar Rome op de planning hebt staan, om te zoeken naar een mooi all-in aanbieding. Hoogstwaarschijnlijk betaal je voor zo’n aanbieding (vliegtickets, hotel en soms met excursies) nog minder dan wanneer je de vliegtickets Rome en het hotel apart zou boeken! Een direct vliegticket boek je bijvoorbeeld bij Ryanair, Transavia of KLM.
Aankomst in Rome

Zoals gezegd heeft Rome dus twee luchthavens; Leonardo da Vinci ook wel Fiumicino genoemd (op ong. 35 km van Rome) en luchthaven Ciampino (op ong.15 km van Rome). Op welke luchthaven je landt, hangt af van met welke vliegmaatschappij je vliegt.

Vanaf Schiphol zijn er dagelijks vluchten van verschillende maatschappijen die op Fiumicino landen. Vanaf het vliegveld kun je met de trein, schuttlebus of taxi naar Rome; een rit van ongeveer 3 kwartier.

Er vertrekken ook vluchten vanaf Rotterdam Airport en Eindhoven Airport naar Rome. Deze landen meestal op de luchthaven Ciampino. Vanaf het vliegveld je met de busshuttle naar Rome, een rit van ruim een half uur. Deze vertrekt overdag elke 20 minuten. Gedurende de nacht rijden er minder diensten maar deze sluiten wel aan op de aankomende vluchten.

Goede reis!