Klimaat Rome

In heel Italië, en dus in Rome ook, wordt het weerbeeld bepaald door een mediterraan klimaat. Warme zomers en zachte winters, ideaal weer dus zou je zeggen. Toch is het weer vaak onvoorspelbaar, dus is het altijd aan te raden om de weersverwachting in de gaten te houden en bij het pakken van je bagage rekening te houden met zowel regen als zonneschijn! Hier onder de beste tips over het Klimaat in Rome.

Beste reistijd Rome

De temperaturen in het voor- en najaar, april t/m juni en september en oktober, zijn ronduit aangenaam te noemen. Hoewel de Romeinen zelf vroeg in het voorjaar nog met een dikke trui aan lopen, is het in het zonnetje al aangenaam toeven en kun je heerlijk op een terrasje zitten. Daarnaast is er in deze periode de minste kans op regen. Zeker als je er veel op uit wilt trekken en alle hoogtepunten van de Eeuwige Stad wilt bezoeken, gelden deze maanden dan ook als de beste reistijd voor de Italiaanse hoofdstad. Maar, zoals gezegd, pak zowel een paraplu in als de zonnebrandcrème!

Het Klimaat Rome in de wintermaanden
Tijdens de winterperiode kan het kwik in de thermometer onder het vriespunt dalen, maar sneeuwval is uitermate zeldzaam in Rome. Toch kan een citytrip Rome ook in de winter erg leuk zijn! Vooral in de periode voorafgaand aan Kerstmis en Oud en Nieuw zijn de straten en etalages in Rome prachtig versierd, en waar kun je nou eigenlijk beter de kerstdagen doorbrengen dan in Rome met het Vaticaan, het centrum van het katholieke Christendom?

Klimaat Rome; Zomermaanden

De zomerperiode kan het behoorlijk heet worden in de middag. Veel Romeinen ontvluchten dan ook de hitte en stadse drukte en reizen af naar de kust of de bergen. Wil je tijdens de zomervakantie naar Rome, dan plan je het best je excursies in de ochtend, als het nog niet op het heetst is. En als je het letterlijk te heet onder de voeten wordt, kun je ook een dagje strand inplannen. Na een ritje van zo’n twee uur sta je aan de kust!