Weer Rome

Het weer in Rome is ongeveer net zo wisselvallig als in Nederland. Pas je bagage daarop aan, zodat je op alle weersomstandigheden voorbereid bent!

Middellandse Zeeklimaat

Voor heel Italië geldt dat het weerbeeld bepaald wordt door het Middellandse Zeeklimaat; warme zomers en zachte winters. Toch zijn er wel degelijk behoorlijke verschillen in temperatuur en hoeveelheid neerslag tussen het noorden en het zuiden van Italië. In Rome zijn vooral het voorjaar (april, mei en juni) en het najaar (september en oktober) erg geschikt voor en citytrip.

Voorjaar

Al vroeg in het voorjaar, begin maart, kan de middagtemperatuur oplopen tot een aangename 20 graden. Ideaal weer om bezienswaardigheden buiten te bezoeken en om heerlijk op een terrasje te vertoeven. De kans op regen is in deze periode het kleinst. In de maand mei kan het wel af en toe flink waaien, vooral tijdens de Sirocco, waarbij de stad wordt bedekt door een laagje Afrikaans woestijnstof.

Zomer

De zomermaanden brengen vaak hoge temperaturen en dat, in combinatie met de luchtvervuiling, maken van Rome een benauwde oven. Inwoners van Rome trekken dan ook massaal naar hun zomerverblijven aan de kust of in de bergen en in augustus houden veel winkel- en restauranteigenaren daarom hun deuren dicht. Ben je in deze tijd in Rome, vermijd dan de middagzon. Plan je uitstapjes vroeg in de ochtend en hou daarna een siesta. Dan is een citytrip tijdens de zomer prima te doen.
Herfst

Over de herfst kan eigenlijk hetzelfde gezegd worden als over het voorjaar, met dit verschil dat de nachten wat kouder kunnen zijn. Aan het eind van het najaar, in november, zijn er vaak flinke, kortstondige regenbuien die het stof van de straten spoelen.

Winter

Vooral in december en januari kan het flink guur zijn, maar zo rond de kerst is de stad feestelijk verlicht en kun je overal binnen een lekker warme koffie drinken of een ander hartverwarmend drankje.